Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Τράπεζα Αίματος Αναγνωστών των Εκκλησιαστικών Ιστολογίων Ουράνιες Σκέψεις και Άμπελος Κυρίου - Δώστε αίμα σώστε μία ζωή



Στο πλαίσιο των νέων Δράσεων που υλοποιούν οι Εκκλησιαστικές πύλες Εκκλησιαστικών Ειδήσεων 

συνεχίζουν να προσδίδουν ιδιαίτερη έμφαση και στις Δράσεις Κοινωνικής ευθύνης που στηρίζουν και αναπτύσσουν δυναμικά την έννοια της προσφοράς και του Εθελοντισμού.
ανεξάρτητα από Κοινωνικοοικονομικές, Πολιτισμικές, φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις, ο Εθελοντισμός πρέπει ή θα πρέπει να αποτελεί αξία υψίστης σημασίας για τον καθένα από εμάς, καθώς συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που προσδίδει νέο περιεχόμενο στη ζωή μας ενδυναμώνοντας την Κοινωνική Αλληλεγγύη και ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή μας.

Μέσω των Δράσεων αυτών τα Εκκλησιαστικά ιστολόγια Ουράνιες Σκέψεις www.ouranies-skepseis.gr  και Άμπελος Κυρίου http://ampeloskyriou.blogspot.gr  θα συνεχίσουν να αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των Αναγνωστών σε θέματα που σχετίζονται με το Κοινωνικό σύνολο των συνανθρώπων μας.
Για το σκοπό αυτό τα Εκκλησιαστικά Ιστολόγια Ουράνιες Σκέψεις και Άμπελος Κυρίου, ευαισθητοποιημένα απέναντι σε ζητήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσφοράς.
Η προσφορά σε αίμα αποτελεί πράξη ύψιστης Κοινωνικής προσφοράς και ευαισθησίας αλλά και ασφαλή Κατοχύρωση του Αιμοδότη σε κάθε αναγκαία περίπτωση.
Η Εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.
Μέσω της δημιουργίας της εν λόγω Τράπεζας τα Εκκλησιαστικά Ιστολόγια προσδοκούν τόσο την Παροχή ενός αγαθού ζωής, όπως είναι το αίμα, για την Εξυπηρέτηση Μελών και Αναγνωστών του όσο και τη δημιουργία μιας συνεχούς παρακαταθήκης αίματος.
Τη συμπαράσταση αλλά και έμπρακτη Παροχή Βοήθειας όταν καθίσταται αναγκαίο και τέλος, την ανάπτυξη πνεύματος Αλληλεγγύης και Εθελοντικής προσφοράς αίματος στο ευρύτερο συλλογικό και Κοινωνικό περιβάλλον.
Σε πρώτη φάση δικαιούχοι θα είναι όσοι ενισχύουν την Τράπεζα με αίμα καθώς και οι συγγενείς Α’ βαθμού αυτών.
Οι Δικαιούχοι μπορούν απεριόριστα να καλύψουν τυχόν ανάγκες σε αίμα, με εξαίρεση την περίπτωση όπου τα Κέντρα αιμοδοσίας αδυνατούν για ευνόητους λόγους να το παρέχουν τη δεδομένη στιγμή.
Σε δεύτερη φάση το δικαίωμα για παροχή αίματος θα επεκταθεί σε όλους τους Αναγνώστες των Εκκλησιαστικών Ιστολογίων αμέσως μόλις συγκεντρωθεί επαρκής ποσότητα αυτού αλλά και επαρκής αριθμός συμμετεχόντων.
Στέλνοντας email στο ouranies-skepseis@hotmail.com ή στα Διεθνή τηλέφωνα: 00447700012116 - 00447700011806 ή στα 2317002027 - 2317001042 - 2351800382 - 2382503510 - 6987311132 - 6908761076 - 6981670067 και δηλώνοντας ενδιαφέρον για την εν λόγω διαδικασία, όσοι εκ των Αναγνωστών επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αίμα σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ διαθέτει αιμοδοσία.
Όσοι είναι ήδη Εθελοντές αιμοδότες το μόνο που απαιτείται είναι η διευκρίνηση πως επιθυμούν να δωρίσουν τη φιάλη αίματος.
Πιστεύοντας πως η Εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μια εκ των σημαντικότερων εκδοχών του Κοινωνικού Εθελοντισμού καθώς και μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσκαλούμε τους Αναγνώστες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Εκκλησιαστικών Ιστολογίων και να ενισχύσουν την «Τράπεζα Αίματος»  μιμούμενοι τον πρώτο αιμοδότη που είναι ο Ιησούς Χριστός.


ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ, ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!




Με εκτίμηση


Οι Συνεργάτες
των Εκκλησιαστικών Ιστολογίων
<<Ουράνιες Σκέψεις>> 
&
<<Άμπελος Κυρίου>>



Δεν υπάρχουν σχόλια: